Tekisuikaikan karatedo

SHORINJIRYU TEKISUIKAIKAN KARATEDO

 

Tyylisuunnan kotisivut

HISTORIA

 

Soke Isamu Tamotsu 10 Dan. Hanshi perusti Shorinji-ryu karatedo tyylisuunnan vuonna 1955. Hän aloitti judon harrastuksen nuorena ja saavutti vyöarvon 3. dan. Hänen opettajanaan toimi tuolloin Tadao Nakahara. Poikavuosinaan Isamu Tamotsu joutui tappeluihin ja huomasi varsin nopeasti pärjäävänsä judolla mies miestä vastaan, mutta jos vastustajia olikin useampia, niin lopputulos ei enää ollutkaan välttämättä voittoisa.

13-vuotiaana hän aloitti Taiwanin Kempon harjoittelun Roshi Shin johdolla. Isamu Tamotsu jäi isättömäksi hyvin pienenä; hänen isänsä hukkui kovassa myrskyssä. Hänen äitinsä oli elätettävä kaksi pientä poikaa kutojan ammatilla ja tämä oli syy useisiin muuttoihin, mikä vaikutti puolestaan siihen, että hän sai vaikutteita monista eri budolajeista.

2. maailmansodan aikana hän oli kaksi vuotta pioneerina Kiinan Mantsuriassa. Tuona aikana hän sai vaikutteita kiinalaisesta kemposta, jossa hänen opettajanaan toimi O Shi Hei.

Sodan jälkeen Isamu Tamotsu palasi Kagoshimaan, jossa hän harjoitteli Daito-ryu ja Hakko-ryu -jujutsua sekä kenjutsua. 50-luvun alkupuolella hän sai idean karaten tyylisuunnan perustamisesta. Isamu Tamotsu halusi tyylisuuntaansa katat, joilla olisi mahdollisimman pitkä historia ja perinne. Tämän vuoksi hän matkusti Okinawan saarelle harjoittelemaan Zenryo Shimabukuron luokse, joka oli kuuluisan karatemestarin, Kyan Chotokun, oppilas. Isamu Tamotsu oppi tyylin katat Zenryo Shimabukurolta sekä Joen Nakazatolta. Joen Nakazato on ainoa elossa oleva mestari Kyan Chotokun oppilas. 

Isamu Tamotsun maine karateopettajana levisi kuitenkin nopeasti ympäri Japania ja hän sai paljon jäseniä myös muista tyylisuunnista. Isamu Tamotsu oli ensimmäinen karateopettaja, jonka Kiinan opetusministeriö kutsui opetus- ja näytösmatkalle Kiinaan.

Aloitettuaan tyylisuunnan opettamisen Kagoshimassa Isamu Tamotsulla oli aluksi vain 5 oppilasta. Yksi Isamun lähioppilaista oli Ichido Matsuo, joka on Tekisuikaikan karatedo:n tyylisuunnan perustaja ja johtaja.

 

 

Soke Isamu Tamotsu 1919-2000
Imatralla 21.6.2015

Kuvassa vasemmalta oikealle:

Mika Namba, Sensei Michiya Namba, Sensei Anne Kettunen, Soshi Ichido Matsuo, Sensei Nanari Matsuo 

Suomen päämaja - Tekisuikaikan karatedo Finland

Headquarter of Finland - Tekisuikaikan karatedo Finland

 

Budoseura Imatran Kusanku ry on liittynyt kansainväliseen Tekisuikaikan karatedo tyylisuuntaan vuonna 2015. Kusanku toimii Tekisuikaikan karatedo tyylin päämajana Suomessa. Pääopettajaksi Suomessa on nimetty Kusankun pääopettaja Anne Kettunen 5. Dan

Suomessa Tekisuikaikan karaten asioita hoitaa Anne Kettunen ja Suvi Savolainen. 

 

Suomen Tekisuikaikan karatedon Dan-kollegio:

Anne Kettunen 5.dan, puheenjohtaja

Suvi Savolainen 3.dan , sihteeri

Matti Rantasola 2.dan

Dan-kollegio ylläpitää ja kehittää kansainvälisesti toimivaa vyöarvojärjestelmää ja vyökokeiden arvosteluperiaatteita. Kollegio kouluttaa vyökokeiden graduoijia aktiivisesti tyylisuunnan sisällä Suomessa. 

Tekisuikaikan karatedo tyylisuunnan pääopettaja Soshi Ichido Matsuo

LIITY TEKISUIKAIKAN KARATEDO FINLAND JÄSENEKSI

 

Toimitko paikkakunnalla, jolla ei vielä ole

Tekisuikaikan karatedo Finland-seuraa?

 

Haemme sekä seuroja että yksityishenkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita tulemaan mukaan kehittämään Tekisuikaikan karatedo:n toimintaa Suomessa.

Jos olet kiinnostunut käynnistämään toimintaa paikkakunnallasi, ota yhteyttä hallituksen sihteeriin (Suvi Savolainen, 0444040848, imatrakusanku@gmail.com).

Jäsenyys ei rajoita jäsenten oikeutta olla muun yhdistyksen jäsen.