Imatran Kusanku

Kusankulaisten juhlaleiri 25.3.2017

TIETOA SEURASTA

Budoseura Imatran Kusankussa harjoiteltaviin lajeihin kuuluvat karate (Shorinjiryu tyylisuunta-Tekisuikaikan), jujutsu ja kobudo (Taura muso ryu). Seura kuuluu Suomen karateliittoon ja kansainväliseen Tekisuikaikan karatedo tyylisuuntaan. 

Harrastajat ovat iältään 5-70 ikävuoden välillä ja aktiivisesti harjoittelevien jäsenmäärä on vuosittain noin 100. Imatran Kusankussa on vahva junioritoiminta ja junioreille on seurassa omat harjoitukset. Vahva junioritoiminta on aina ollut perustana Imatran Kusankun tulevaisuudelle.

Imatran Kusankun periaatteisiin kuuluvat lasten ja nuorten kasvattaminen, vartalon kehittäminen tekniikoiden avulla ja korkea moraali. Nämä tekevät harjoittelusta todellista budoa. Imatran Kusankussa harjoitellaan elämää varten ja karate toimii itsensä kehittämisen välineenä. Vanhempien kunnioittaminen kaikissa muodoissa on yksi tärkeimmistä arvoista ja perinteiden kunnioittaminen.

Imatran Kusanku Ry on perustettu vuonna 1989. Tätä ennen karate lajina aloitti toimintansa Imatralla 1972 toimien karatejaoksena paikallisen seuran alaisuudessa. Anne Kettunen 5.Dan on yksi Imatran Kusankun kolmesta perustajajäsenestä, joka on toiminut seuran puheenjohtajana ja vastannut seuran valmennustyöstä perustamisesta lähtien.

 

Suomen päämaja - Tekisuikaikan karatedo

Headquarter of Finland - Tekisuikaikan karatedo

 

Budoseura Imatran Kusanku ry on liittynyt kansainväliseen Tekisuikaikan karatedo tyylisuuntaan vuonna 2015. Kusanku toimii Tekisuikaikan karatedo tyylin päämajana Suomessa. Pääopettajaksi Suomessa on nimetty Kusankun pääopettaja Anne Kettunen 5. Dan

Suomessa Tekisuikaikan karaten asioita hoitaa Kusankun pääopettaja/puheenjohtaja Anne Kettunen ja seuran sihteeri Suvi Savolainen. 

 

Suomen Tekisuikaikan karatedon Dan-kollegio:

Anne Kettunen, puheenjohtaja

Suvi Savolainen, sihteeri

Matti Rantasola

Reijo Kettunen

Dan-kollegio ylläpitää ja kehittää kansainvälisesti toimivaa vyöarvojärjestelmää ja vyökokeiden arvosteluperiaatteita. Kollegio kouluttaa vyökokeiden graduoijia aktiivisesti tyylisuunnan sisällä Suomessa.