HARRASTERYHMÄT

Karate - Perinteikäs itsepuolustusmenetelmä ja moderni urheilulaji

 

Karate on erinomainen tapa ylläpitää hyvää yleiskuntoa, sillä siinä kehittyvät kehon kaikki osat. Harrastajan ei välttämättä tarvitse olla erityisen vahva eikä yhtä hyvässä fyysisessä kunnossa saavuttaakseen suuren tehon karatessa. Kuntoilu- ja urheilumuotona karate tarjoaa harrastajalleen hyvin monipuolisen tavan liikkua ja kuntoilla. Harjoitukset jakaantuvat lihaskunnon, liikkuvuuden ja karatetekniikoiden ja niiden sovelluksien harjoituksiin. Harjoituksia tehdään niin ryhmässä, yksin kuin parinkin kanssa.

Aloittelijan yleiskunnon ei tarvitse olla erinomainen, sillä kunto kyllä kohoaa karateharjoitusten myötä. Kaikenikäiset voivat harrastaa karatea. Seurassamme harrastajat on jaettu iän puolesta moniin ryhmiin ryhmiin. Lisäksi aloittelijoille ja kehittyneemmille harrastajille on omat ryhmänsä vyöarvojen mukaan. Tämä monipuolinen ja kiinnostava laji kehittää harrastajaansa sekä fyysisesti että henkisesti. Karateharjoittelu kehittää erityisesti tasapainoa, liikkuvuutta, nopeutta ja taitoa.

 

Itsepuolustus

 

Itsepuolustus on eräs karaten oleellinen osa. On olemassa satoja erilaisia itsepuolustustekniikoita. Pitkäaikainen karaten harjoittelu kehittää eräänlaisen kehonliikkeiden kuudennen aistin, jonka avulla karateka nopeasti pystyy reagoimaan vastustajansa liikkeisiin ja kääntämään ne omaksi edukseen. Tämän myötä karateliikkeet tulevat yhä tehokkaammiksi itsepuolustuksessa. On kuitenkin muistettava, että karateharjoittelun lopullisena päämääränä on, ettei taitoja tarvitse käyttää ja mahdollisista uhkaavista tilanteista selvitään muilla avuilla.