Nuoret

 

JABII PELI-ILLAT NUORILLE

22.9.2023 klo 16.00-17.00

Ennakkoilmoittautuminen 20.9.2023 klo 16.00 mennessä Suville viestillä/0444040848.

Iltaan voi osallistua vain ennakkoilmoittautuneet. Tapahtuma toteutuu, kun saadaan vähintään kahdeksan nuorta mukaan. Osallistujille ilmoitetaan tarkemmat tiedot illasta 20.9. klo 20.00.

 

MAKSUTON TAPAHTUMA KAIKILLE!

 

Jabii on hauska sosiaalinen peli, jossa yhdistyy fyysinen aktiivisuus ja pelaaminen.

 

Tutustu lisää:

Instagram:

@jabiisuomi

@jabiiofficial

https://www.youtube.com/shorts/yGWMVPG0ls4

 

Nuoret 12-17 -vuotiaat

 

Karate on polku, jonka varrella nuori kasvaa taitavaksi aikuiseksi ja osaksi innostavaa yhteisöä.

 

Karate on monipuolinen harrastus

 

Karatessa opetellaan puolustamaan itseään ja sen myötä myös usein lasten ja nuorten itsetunto ja itsevarmuus kehittyy samalla. Kamppailutaitojen lisäksi harjoitteluun kuuluu kehon hallinnan, liikkuvuuden ja lihaskunnon kohottaminen, leikkejä ja pelejä unohtamatta.

Valmentajien ohjeiden kuuntelu ja noudattaminen sekä muiden treenikaverien kunniottaminen korostuu perinteisten kamppailulajien salietiketissä. Harjoittelu tapahtuu usein ennalta määrätyissä harjoittelumuodoissa ja japaninkieliset komennot ohjaavat ryhmän harjoittelua. Lajille tyypillinen kuri ja järjestys on lapsille ja nuorille usein uutta, mutta tervetullutta, sillä sen myötä harjoitteluun voi keskittyä ja se luo selkeät raamit kaikelle tekemiselle.

 

Liikunnalliseen elämäntapaan ohjaaminen

 

Osana karaten harjoittelua lapsia ja nuoria ohjataan useissa seuroissa kohti liikunnallisia elämäntapoja. Näihin lukeutuvat esimerkiksi riittävä unen saaminen, oikeanlaiset ruokailutottumukset, päihtettömyys ja omasta terveydestä huolehtiminen.

Seuroissa, joissa on paljon junioritoimintaa, on usein koulutetut valmentajat, jotka sopivat junnujen sekä heidän vanhempiensa kanssa tietyistä pelisäännöistä, joita noudatetaan niin treeneissä kuin niiden ulkopuolella.

 

Kilpailua jo nuoresta alkaen

 

Kilpakarate on monelle lapselle ja nuorelle karatessa mieleinen osa-alue. Leikkimielistä kisailua harrastetaan suurimmassa osaa karateseuroista ympäri Suomen ja osalla seuroista onkin jo pitkä historia kilpakaraten saralla. Näissä seuroissa on usein myös omat kilparyhmät ja -valmentajat. Monissa seuroissa taas kilpailua ei pidetä suuressa roolissa ja keskitytään enemmän perinteisemmän karaten harjoitteluun.

Kaikkein nuorimmille on tarjolla pisteottelusta kevennettyjä versioita kuten pyykkipoikaottelua ja liikesarja-otteluita, jossa on helpotetut säännöt.

Klikkaa sivuille:

Kamppailija EI kiusaa