Ohjeita

Ohjeita uudelle harrastajalle

 

Onneksi olkoon, jos olet päätynyt aloittamaan karateharrastuksen seurassamme. Tällä sivulla on muutamia uuden harrastuksen aloittamiseen liittyviä asioita,  joista toivottavasti on sinulle apua.

 

Harjoituksiin tarvitset mukaan

  • Itselle mielekkään harjoitusasun, esimerkiksi verryttelyhousut ja t-paita.
  • Juomapullon, ainakin junioreiden on hyvä nimikoida oma pullo.
  • Sandaalit tai sisäkengät, joilla siirrytään pukuhuoneista harjoitustilaan puhtain jaloin.
  • Mahdolliset lääkkeet, joita voi tarvita harjoituksen aikana. 

Ennen harjoitusta

  • Jos harrastajalla on jokin harjoitteluun vaikuttava vamma tai vaiva, tulee tästä ilmoittaa valmentajalle jo ennen harjoituksen aloittamista.
  • Harjoituksiin tulee saapua 10-15 minuuttia ennen harjoitusten alkua. Usein ennen omaa harjoitusvuoroa on harjoitustilassa toinen harjoitus, joten tilaan saattaa päästä vasta harjoituksen alkamisajankohtana.
  • Pukuhuoneisiin ei jätetä arvotavaroita, vaatteet jätetään pukuhuoneisiin mahdollisimman siististi.

Harjoituksen aikana

  • Harjoituksissa valmentajat kannustavat ja ohjaavat monipuolisesti erilaisia harjoitteita. Jos jokin harjoitus tuottaa kipua tai liikettä ei voi muuten tehdä, niin keskeytä harjoittelu ja ilmoita valmentajalle asiasta. Monesti valmentaja keksii korvaavan harjoitteen ja auttaa selvittämään ongelman syyn.
  • Jos harjoituksissa tapahtuu loukkaantuminen, on siitä aina ilmoitettava valmentajalle.
  • Jos harjoituksesta tulee tarve poistua kesken, on poistumisesta aina ilmoitettava valmentajalle.

 

Kysymyksiä ja vastauksia

 

Onko mahdollista kokeilla harjoituksia ennen kurssimaksun maksamista?

Seuramme kaikissa ryhmissä on mahdollisuus kokeilla uutta harrastusta useamman kerran maksutta ennen kurssimaksun maksamista.

Junioriryhmillä ei edes ole mahdollisuutta maksaa kurssimaksua ennakkoon tai edes yhden kokeilukerran perusteella, koska seuramme edellyttää jo kasvatuksellisistakin syistä harrastajan ja kotiväen sopivan yhdessä lajiin sitoutumisesta kurssin ajaksi ennen maksun suorittamista.

Olen ilmoittautunut kurssille, mitä tarvitsen mukaan harjoituksiin?

Kurssilla harjoittelu aloitetaan omissa kevyissä liikuntavaatteissa. Esimerkiksi t-paita ja verryttelyhousut käyvät hyvin. Harjoittelu tapahtuu paljain jaloin tatamimatolla ja siksi jalat pestään ennen harjoituksia, tästä syystä mukaan tulisi ottaa pieni pyyhe ja sisäkengät tai sandaalit, joilla voidaan siirtyä pukuhuoneesta harjoitustilaan yläkertaan.

Mistä saan karatepuvun ja muut varusteet? Minulla on jo karatepuku, saanko käyttää sitä?

Karateharrastus aloitetaan yleensä esimerkiksi verryttelyhousuissa ja t-paidassa. Kun päätös harrastuksen aloittamisesta on lopullisesti syntynyt (yleensä noin kuukauden sisällä aloituksesta), tulee puvut tilata itse, käytetty karatepuku käy aivan hyvin.

Minä (tai lapseni) en ole ennen harrastanut mitään kamppailulajia, voinko silti aloittaa karatekurssin?

Kyllä voit! Alkeiskurssi tarkoittaa meillä sitä, että aloitamme aivan nollasta .

Myös hieman aikaisempaa kokoemusta omaavat voivat aloittaa alkeiskurssilta huolimatta aikaisemmin suoritetusta vyöstä. Siirtymästä muuhun ryhmään voidaan päättää yhdessä valmentajan ja harrastajan kanssa tarvittaessa vaikka kesken kurssin.